Zbog uvođenja eura bez nekih telekom usluga

27.12.2022.

13:07

Autor: Hina/HRT/R.S.

Onemogućen pristup nekim telekom uslugama

Onemogućen pristup nekim telekom uslugama

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Korisnici usluga triju najvećih telekoma u Hrvatskoj zbog prelaska na euro u silvestarskoj noći i u prvim danima nove godine neće imati pristup nekim telekom uslugama. 

Hrvatski telekom (HT) svoje korisnike već nekoliko dana obavještava da će im radi konverzije cijena iz kuna u eure u razdoblju od 21 sat 31. prosinca 2022. do 23.59 sati 1. siječnja 2023. biti onemogućen pristup webshopu tog telekoma te aplikacijama i portalu Moj Telekom.


Za to vrijeme neće se moći ni aktivirati opcije, uključujući roaming, kao ni kupovati HT usluge niti nadoplatiti bon, ali kažu da će pozivi, poruke i internet raditi nesmetano.


Iz A1 Hrvatska obavijestili su da će se zbog prelaska na euro u razdoblju od 31. prosinca 2022. u 21 sat do 3. siječnja 2023. u 23.59 ažurirati A1 sustav.


Zbog toga ni korisnici A1 u tom vremenu neće moći kupovati na webshopu telekoma, niti aktivirati opcije roaminga te onih koje uključuju dodatni podatkovni promet i dr., kao ni pristupiti aplikaciji i portalu Moj A1, dok će mreža neometano raditi.


Telekom Telemach Hrvatska obavijestio je svoje korisnike da će se zbog uvođenja eura u razdoblju od 31. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023. nadograđivati sustav.


Tijekom tih postupaka neće biti moguće uključivanje i isključivanje tarifnih paketa i opcija (npr. roaming paketi, data paketi) te kupnja dodatnih sadržaja.


Iz Telemacha savjetuju korisnicima da sve potrebne izmjene na pretplatničkom broju naprave najkasnije do 30. prosinca, dok iz HT-a i A1 napominju da potrebne kupnje i aktivacije valja obaviti prije 1. siječnja, odnosno na vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!