15:24 / 30.04.2021.

Autor: HRT/Hina

Zbog više turista dodatni mobilni timovi za testiranje

Na Kvarneru uvode dodatne mobilne timove

Na Kvarneru uvode dodatne mobilne timove

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Turistička zajednica (TZ) Kvarnera izvijestila je u petak da je sa županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i Domom zdravlja, ugovorila dodatne mobilne timove za testiranja na covid-19 jer se tijekom vikenda i Praznika rada očekuje više turista.

Iz TZ Kvarnera ističu da se, u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, Domom zdravlja i Stožerom civilne zaštite, radi na pripremi turističke sezone, unatoč sadašnjim okolnostima.

Stoga je, u očekivanju povećanog broja dolaska gostiju povodom predstojećeg vikenda i Praznika rada, ugovoreno da se organiziraju dodatni mobilni medicinski timovi, koji će provoditi PCR i brza antigenska testiranja u gotovo svim kvarnerskim subregijama, stoji u priopćenju.

Uzorci će se na svim predviđenim lokacijama uzimati u subotu, prema točno određenoj satnici.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov rekla je da je organizirano 20-ak dodatnih punktova za provođenje testiranja na covid-19, koji će se nalaziti u nekoliko kvarnerskih odredišta - u hotelima, kampovima ili na drugim lako dostupnim i frekventnim lokacijama.

- Time nastojimo našim gostima omogućiti da se testiraju što bliže mjestu u kojemu provode odmor, jamčimo im siguran boravak na Kvarneru i jednostavniji povratak u matičnu zemlju, kazala je.

Irena Peršić Živadinov ocijenila je da je Kvarner lani dokazao sposobnost brze prilagodbe neočekivanoj kriznoj situaciji te je da unatoč okolnostima po broju ostvarenih noćenja tijekom ljetnih mjeseci bio u vrhu Hrvatske.

Navela je da se pripremaju i ostali zdravstveno-sigurnosni elementi za goste organiziraju se dodatne lokacije za testiranja tijekom ljeta, održana je edukacija za iznajmljivače, izrađuju se nove upute, smjernice i preventivni postupci za smještajne objekte i goste, a planiraju se i edukativne radionice za hotele i kampove.

- Uz to, TZ Kvarnera uključit će se na posebnu platformu na kojoj će biti dostupne informacije o svim centrima za testiranje na covid-19 i hitnim službama, sve s ciljem da gostima omogućimo brzi pristup informacijama, koje će ove godine biti najtraženije, kazala je Irena Peršić Živadinov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!