09:44 / 05.11.2018.

Autor: I.H./S.M./HRT

Zbog vršnjačkog nasilja prosvjed na Braču

-

-

Foto: - / -

Na prosvjedu se jutros okupilo 20 roditelja koji su htjeli upozoriti na problem od prije desetak dana.
U tučnjavi koja se dogodila prošlog petka u blizini Osnovne škole Pučišća na otoku Braču stradao je 12-godišnji dječak, koji je hospitaliziran. Zbog tog događaja danas je u tom bračkom mjestu održan prosvjed roditelja.Na prosvjedu se jutros okupilo 20 roditelja koji su htjeli upozoriti na problem od prije desetak dana. Kažu da se nasilje u toj školi već događalo, da je bilo verbalnog i fizičkog napada, a ravnatelj škole nije imao komentara.

U Osnovnu školu u Pučišćima na Braču došli su predstavnici Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kako bi pomogli prevladavanju situacije nastale nakon fizičkog napada na 12-godišnjaka.

"Naši predstavnici, koji su posjetili osnovnu školu u Pučišćima, o svojim će saznanjima izvijestiti Ministarstvo znanosti i obrazovanja," kazala je Blaženka Klarić, koordinatorica Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja za područje županija splitsko-dalmatinske i šibensko kninske.

Neslužbeno se doznaje da Tim za pomoć traži da se iz ovoga postupka isključe i javnost i mediji. 

Majka dječaka izjavila je da njen sin osjeća glavobolju i ne ide u školu jer ga je strah da će opet biti pretučen. 

Policija je napravila očevid. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!