Na dionici Split-Omiš vožnja mjestimice usporena i u kolonama

03.08.2023.

Zadnja izmjena 22:10

Autor: T.V./HRT/Hina

 Zbog zapaljenog vozila prekinut promet na A1

Zbog zapaljenog vozila prekinut promet na A1

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Na Jadranskoj magistrali (DC8) pojačan je promet na prilazima gradovima i turističkim odredištima, osobito na dionici Split-Omiš gdje se mjestimice vozi usporeno u kolonama, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK).


Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima: na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, pred naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, a na Istarskom ipsilonu večeras od 22 sata do 6 sati kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Zbog održavanja proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza od 6,30 do 12 sati sati te od 5. kolovoza od 19 do 6.kolovoza u 2 sata za sav promet se zatvara državna cesta DC33 Knin-Drniš u Gradu Kninu. Obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, za autobuse preko Biskupije, a za teretna vozila ukupne mase iznad 8 tona državnom cestom DC 1 (Knin)- DC59 (Oćestovo-Kistanje-Bribirske Mostine)-DC56 Skradin-DC33 Drniš i obrnuto.

4. i 5. kolovoza od 19 do 2 sata bit će zatvorena državna cesta DC47 u Hrvatskoj Dubici, kod Trga dr. Franje Tuđmana i dio ulice Vjekoslava Venka zbog proslave Dana Općine Hrvatska Dubica. Obilazak je lokalnim ulicama oko Trga dr. F. Tuđmana, ulicom Dubičkih domobrana i županijskom cestom ŽC3294 iz smjera Sunje u smjeru Hrvatska Dubica- Jasenovac ili obratno.

Na državnoj cesti DC6 Glina-Dvor u mjestu Donji Žirovac od 4. kolovoza do 15. rujna vozit će se uz privremenu regulaciju prometa jednim kolničkim takom, naizmjence.

Promet osobnih vozila pojačan je na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Teretni promet pojačan je na GP-ima Stara Gradiška, Županja, Bajakovo i Tovarnik. U pomorskom prometu u petak, 4.8. u prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar.

Kilometarska kolona na A1


Kolona u smjeru Dubrovnika nastala je nakon što se, po podacima karlovačke policije, oko 8,30 zapalio kamion na zaustavnoj traci, 600 metara prije odmorišta Modruš. Promet se odvijao pretjecajnim trakom, no zbog velikog izdimljavanja oko devet sati bio je i obustavljen.

Karlovačka policija utvrdila je da je do zapaljenja došlo zbog tehničkog kvara.

Više nema kolona između čvorova Perušić i Gospić u smjeru Zagreba, koje su se stvarale zbog prmetne nesreće.


Zbog prometne nesreće na čvoru Novigrad u smjeru Zagreba vozila su na zaustavnom traku a kolona je oko tri kilometra.

Zbog predmet na kolniku na autocesti A6 u tunelu Tuhobić u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima, izvijestio je u četvrtak popodne HAK.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!