22:48 / 15.06.2018.

Autor: M.M./Hina

ŽDO se žali na oslobađajuću presudu Slavici

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šibenski ŽDO smatra kako su u presudi pogrešno interpretirani iskazi većeg broja vještaka i svjedoka jer mnogi svjedoci o istim i važnim okolnostima iskazuju bitno drugačije od optuženika.
Šibensko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u žalbi protiv presude zadarskog Županijskog suda kojom je Dražen Slavica oslobođen krivnje za stradavanje vatrogasaca na Kornatu 2007., predlaže da Vrhovni sud prihvati žalbu i ukine pobijanu presudu te predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno raspravljanje i odluku, priopćili su iz ŽDO-a u Šibeniku.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je krajem svibnja žalbu protiv presude Županijskog suda u Zadru kojom je okrivljenik oslobođen optužbe da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Žalba je podnesena zbog čitavog niza bitnih povreda odredaba kaznenog postupka te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, navodi se u priopćenju.

Šibenski ŽDO smatra kako su u presudi pogrešno interpretirani iskazi većeg broja vještaka i svjedoka jer mnogi svjedoci o istim i važnim okolnostima iskazuju bitno drugačije od optuženika, dok su u presudi izostali razlozi čije se iskazivanje prihvaća i zašto.

U odnosu na pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, državno odvjetništvo u žalbi ukazuje na niz činjenica koje su jasno istaknute tijekom postupka, a koje je sud zanemario jednako kao što sud nije prihvatio sukladne iskaze svjedoka koji su od početka iskazivali jednako i koji su potvrđeni brojnim dokazima. Državno odvjetništvo smatra i da je sud nekritički prihvatio obranu optuženika danu na raspravi te da postoje razlike u optuženikovoj obrani i iskazima svjedoka prilikom izjašnjavanja o istim okolnostima, navode iz Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!