Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu

11.02.2021.

18:20

Autor: Marija Matoš/Regionalni dnevnik/HRT

Pacijent u bolnici

Pacijent u bolnici

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Svjetski je dan bolesnika. Obilježava se na blagdan Gospe Lurdske. O bolesnima i onima koji se danonoćno o njima skrbe više nego ikada govorili smo u posljednjih godinu dana.

 Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu.

- Da se vratim kući, da ozdravim, blizu je, upala gušterače je u pitanju, a to je dugotrajno, kaže Ivo Perković.

Za one koji vjeruju, lakši je put ozdravljenju.

- Vjera je jako važna, ja sam vjernik, bio sam u Lurdu, kao policajac sam bio i vjera meni znači puno, kaže Luka Križanac.

Pacijente koji se liječe na Zavodu za abdominalnu kirurgiju obišli su svećenik i bolnički kapelan.

- Danas je dan gospe Lurdske koja je i zaštitnica bolesnika i pozivamo sve da zajedno u nemoći a bolest je uvijek nemoć sklopimo ruke i molimo za bolesne, za njihove obitelji, kaže Ivan Jurić, župnik Župe Preslavnog Imena Marijina u Osijeku.

- Ne smije se nikada zaboraviti da uspješno ozdravljenje i rehabilitacija svakoga proizlazi iz izliječiti tijelo, ali i zadržati duh, poručuje Domagoj Drenjančević, voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije KBC-a Osijek.

Posebnu zahvalnost, istaknuo je velečasni Jurić, treba uputiti onima koji skrbe za bolesnike, posebno u ovo vrijeme pandemije.

- Proteklu godinu nitko od nas nije medicinskih djelatnika mogao ni sanjati, sad je skoro godinu dana od prvog bolesnika zabilježenog u Hrvatskoj koji je obolio od korone, čitav naš zdravstveni sustav se okrenuo naglavce, kaže Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Protekla godina svima nam je pokazala da je zdravlje uistinu najvažnije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!