Predložena smjena Zdravka Klanca s mjesta direktora ZTC-a

25.10.2022.

19:04

Autor: HRT/Hina

Zdravko Klanac

Zdravko Klanac

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Na telefonskoj sjednici Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) predložen je opoziv direktora Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) Zdravka Klanca i imenovanje Ivice Vidovića za novog direktora, a konačnu odluku će donijeti Nadzorni odbor.

Na sjednici održanoj u utorak, većinom je glasova donesena odluka o prijedlogu za opoziv i imenovanje direktora ZTC-a, kojom je CERP zadužen da Nadzornom odboru ZTC-a predloži opoziv Klanca te imenovanje novog direktora Vidovića, potvrđeno je iz CERP-a. Riječ je o prijedlogu pa se ne može reći da je Klanac smijenjen na sjednici Upravnog vijeća.

Odluke o opozivu i imenovanju donijet će Nadzorni odbor koji je jedino ovlašteno tijelo takvu odluku donijeti. Nadzorni odbor svoju bi odluku mogao donijeti već idući tjedan.

ZTC je tvrtka u državnom vlasništvu.

Premijer Andrej Plenković prethodno je najavio kako će direktor ZTC-a biti smijenjen zbog sastanka s predstavnicima ruske tvrtke Aero Technik Service (ATS) nakon što je Europska unija uvela sankcije Rusiji.

Rekao je kako je ministrima Mariju Banožiću i Ivanu Paladini naložio smjenu Klanca zbog "nesuvisle procjene" da u sadašnjim okolnostima prima na sastanak predstavnike ATS-a te istaknuo da Vlada nije imala nikakvu informaciju o posjetu Rusa ZTC-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!