11:11 / 14.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Zdravko Mamić napustio sudnicu osječkog županijskog suda

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bivši čelnik NK Dinamo Zdravko Mamić napustio je sudnicu osječkog županijskog suda prije početka suđenja zbog optužbi za izvlačenje novca iz kluba. Time je izrazio nezadovoljstvo zbog povećanog broja pravosudnih policajaca koji su bili ondje.
Bivši čelnik NK Dinamo Zdravko Mamić  napustio je sudnicu osječkog Županijskog suda prije početka suđenja zbog optužbi za izvlačenje novca iz kluba. Time je izrazio nezadovoljstvo zbog povećanog broja pravosudnih policajaca koji su bili ondje.

Prije početka glavne rasprave Mamić je negodovao zbog povećanog broja pravosudnih policajaca u sudnici. Ako ovi budu tu stajali cijelo vrijeme, onda ja idem. Nemam potrebe sudjelovati u ovoj predstavi, poručio je Mamić te zatim napustio sudnicu.

Na početku glavne rasprave protiv Zdravka Mamića i  još trojice okrivljenika USKOK se očitovao o dokaznim prijedlozima koje je okrivljeni Mamić predložio za uvrštavanje u sudski spis pri iznošenju sudske obrane.

Predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin izvijestio je da je u dvama registratorima ukupno 227 različitih dokumenata te da se USKOK u pismenom očitovanju usprotivio većini prijedloga, osim uvidu u ugovor o profesionalnom igranju između NK Dinamo i igrača Gorana Ljubojevića.

Tužiteljstvo je predložilo da se obavi uvid i u ugovor o podjeli transfera između NK Dinamo i toga igrača, čemu se usprotivila Mamićeva obrana, istaknuvši da ta dokumentacija nema veze s činjeničnim stanjem i predmetom ovoga postupka, pa će se suđenje nastaviti nakon što Sudsko vijeće odluči o ovom dokaznom prijedlogu.

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu Mamiću, bivšem Dinamovu direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru sudi se zbog optužbi da su izvlačenjem novca NK Dinamo oštetili za malo manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.Odgođeno suđenje: Novi ispad Zdravka Mamića

-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!