22:28 / 15.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Zdravko Ronko napustio SDP: Bernardić razara stranku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zdravko Ronko napustio je SDP. Nezadovoljan je načinom na koji Davor Bernardić vodi stranku i smatra da on uništava SDP.
SDP-ov saborski zastupnik Zdravko Ronko zatražio je uz još 11 članova požeškog SDP-a brisanje iz te stranke, a kao razlog je naveo urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na neronovski način provodi predsjednik stranke Davor Bernardić, liječeći time svoju nesposobnost i frustracije.

Zajednički izlazak iz članstva desetak uglednih, zaslužnih i iskusnih članova SDP-a Požega s kojima sam i sam dugo i ponosno nosio stijeg Račanove stranke, doprinosio njenoj snazi i usponu te promicao njene časne vrijednosti, bila je crta preko koje se dalje nije moglo. Tim i više što razloge koje navode, i te kako stoje - urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na "neronovski" način provodi Davor Bernardić liječeći time i svoju nesposobnost i svoje frustracije, stoji u Ronkovom tekstu ostavke.

Upitan je li to definitivni odlazak iz SDP-a, Ronko je rekao da je za njegov povratak u SDP, uvjet odlazak Bernardića i njegove klike.

Ronkovom ostavkom i ispisivanjem iz članstva SDP je pao na 34 saborska zastupnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!