11:38 / 14.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Zekanović: SAD ne želi da Hrvatska ima ratno zrakoplovstvo

-

-

Foto: - / -

Što se tiče slučaja veleposlanika Del Vechija, Zekanović kaže da je riječ o katastrofi i skandalu. Kritizira i Dragana Čovića koji je otišao u Banju Luku, kao i hrvatsku politiku prema susjednoj BiH.
U Studiju 4 HRT-a gostovao je saborski zastupnik iz redova Hrasta, Hrvoje Zekanović.

Upitan hoće li podržati inicijativu oporbe za smjenu ministra obrane Damira Krstičevića, zbog propalog posla s Izraelcima, Hrvoje Zekanović odgovorio je da ovu Vladu ne podržava te da željno čeka nove izbore.

- Najmanji je krivac Damir Krstičević jer je obavio proceduru prema propisima. Najveći krivci su premijer i predsjednica. Ovdje se radi o totalnom nesnalaženju u međunarodnoj politici. Ne radi se o proceduralnoj pogrešci, već o odluci Trumpova kabineta. Amerikanci ne vide Hrvatsku kao zemlju koja će imati ratno zrakoplovstvo, ima više stručnjaka koji tako tvrde. Amerika priželjkuje da Srbija uđe u NATO, a naoružavanjem Hrvatske zapravo se onda Srbija okreće Rusiji. U situaciji kada je Hrvatska razoružana Srbija je puno bliže NATO-u, smatra saborski zastupnik Zekanović.

Dodaje da će Hrast izaći na izbore za Europski parlament koji se održavaju u svibnju, i to u koaliciji s Hrvatskom konzervativnom strankom, a nada se da će im pristupiti i brojni pojedinci. 

Kaže i da će Hrast imati predsjedničkog kandidata ili kandidatkinju. Ako ne bude imala svojega, možda će podržati nekog drugog kandidata koji također, poput njih, njeguje suverenističku politiku.

Prokomentirao je i brojne prelaske k Milanu Bandiću.

- Radi se o izvrsnom PR-u Milana Bandića, a politički se ništa nije promijenilo. Plenković nažalost ima stabilnu većinu. Mislim da je to uvertira u njegovu kandidaturu za predsjedničke izbore. Beljak s druge strane gubi svoju političku poziciju.Prošloga tjedna slučaj Ivan Đakića i njegova govora mržnje okupirao je hrvatske medije. Zekanović smatra da su prisutni dvostruki kriteriji.

- Moja stranka i ja osuđujemo svaki govor mržnje. Cijela javnost je to osudila. Ali postoji ali. Jako me čudi što neki ne osuđuju govor mržnje s druge strane. Imate slučaj Novosti koje konstantno šire govor mržnje. Imate sliku Franje Tuđmana s odrubljenom glavom u naručju. Pupovac se o tome nije očitovao. Imate i slučaj Nenada Stazića koji je rekao 'da partizani nisu obavili posao do kraja'. Milorad Pupovac mora reći da to nije u redu, on to mora osuditi.

Što se tiče slučaja veleposlanika Del Vechija, Zekanović kaže da je riječ o katastrofi i skandalu. Kritizira i Dragana Čovića koji je otišao u Banju Luku, kao i hrvatsku politiku prema susjednoj BiH.

- Plenković ne radi ništa ni po pitanju trećeg entiteta kako bi se Hrvati spasili od bošnjačke hegemonije. 

Zastupnik Zekanović kaže da su demografski pokazatelji loši. Navodi da ćemo 2051. imati demografski slom te država više neće moći komunalno funkcionirati.

- Milijarde kuna treba plasirati u demografske mjere. Kada svakom hrvatskom čovjeku usadimo da je obitelj i reprodukcija prioritet, mi tada možemo imati katarzu i kao društvo ići naprijed, zaključuje saborski zastupnik Hrasta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!