"Zekanovićevi stavovi nisu u skladu sa strankom, nije više na čelu Kluba"

10.12.2021.

10:35

Autor: M.Š./Hina/HRT

Hrvoje Zekanović

Hrvoje Zekanović

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Hrvoje Zekanović više nije predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista nakon što je u Saboru, ističu iz te stranke, u ime kluba iznosio osobna stajališta o borbi protiv epidemije koja nisu u skladu s politikom stranke i ne predstavljaju stajališta ostalih članova kluba, u čijem sastavu ipak ostaje.

Suverenisti su u petak priopćili kako jučerašnjom odlukom s izvanredne sjednice stranačkog Predsjedništva Zekanović više nije predsjednik njihova Kluba zastupnika.

Predsjedništvo je, navode, zauzelo je stajalište kako je nedopustivo da predsjednik kluba, bez prethodnog usuglašavanja stajališta o ovako važnom pitanju i na iznenađenje ostalih kolega iz kluba, iznosi osobne opservacije "koje se, zbog njegove funkcije, potom pripisuju cijelom klubu i stranci Hrvatskih suverenista".

Hrvoje Zekanović ostaje saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i supredsjednik stranke, a predsjednik Kluba zastupnika u Saboru postaje predsjednik stranke Marijan Pavliček.

Zekanović je jučer, govoreći u ime Kluba Hrvatskih suverenista tijekom saborske rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, poručio kako jest protiv covid potvrda, ali i naglasio kako treba jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote.

- Svi vi koji ste za potvrde ili protiv potvrda morate s govornice jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote, ne smijete to ostaviti negdje u fusnoti, ljudi zbog vaših stavova završavaju na respiratoru, naglasio je i prozvao dio političara, ali i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!