15:57 / 10.01.2019.

Autor: Anita Markovina Radnić/V.K./HRT

Žele li uopće Splićani plinsko grijanje?

-

-

Foto: - / -

Radovima u Hercegovačkoj ulici nastavlja se plinofikacija Splita. Interes poslovnih subjekata i dalje je velik, ali građani zasad ne pokazuju previše zanimanja za plinsko grijanje.
Radovima u Hercegovačkoj ulici nastavlja se plinofikacija Splita. Cijevi se sada postavljaju prema zapadnome dijelu grada. Interes poslovnih subjekata i dalje je velik, ali građani zasad ne pokazuju previše zanimanja za plinsko grijanje.

Ovim će se cijevima plin provesti do Poljuda i Spinuta - tri su velika objekta na koja investitor računa- Hajdukov stadion, bazeni i toplana.

- Zasada moram reći da smo zadovoljni sa zahtjevima za priključenje na plinsku mrežu, pogotovo što se tiče poslovnih subjekata i javnih ustanova, rekao je Zlatko Budrovčan, EVN Croatia plin.

Prednosti plina kao energenta prepoznali su, ističe Budrovčan, u splitskome KBC-u, na Firulama i na Križinama. Iskustva su im dobra u Šibeniku i Zadru, a zovu ih i Kaštelani. Splićani slabo. Mnogi su mišljenja kako plin Splitu ne treba.

- Mislim da ne treba, iz jednostavnog razloga, previše je toplo. Plin je bio na Blatinama, koliko se sjećam, pa su one plinske instalacije većina stanara skinuli, govori Splićanin.

Uz dogovor stanara plin može u stambene zgrade s centralnim grijanjem i dimnjakom, a u igri su i posve novi stambeni objekti, pa u EVN-u ne odustaju.

- Naša treća faza je gradnja prema žnjanskom platou. Tamo je dosta veliki interes novih investitora i mi već sada imamo ozbiljne pregovore s nekoliko većih izvođača, gdje ćemo plinificirati njihove objekte, naglašava Budrovčan.

A dotad treba preživjeti drugu fazu. Hercegovačkom ulicom u Koplici, do 15. veljače, može se samo u smjeru istoka, ali većih gužvi nema. Autobusne linije preusmjerene su u Ulicu Domovinskog rata, što se savjetuje i vozačima.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!