11:06 / 07.04.2019.

Autor: Hina/HRT

Zelena lista na izbore pod sloganom "Reciklirajmo otpad, a ne prošlost"

Nenad Matić, foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nenad Matić, foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predstavnici Zelene liste predali su u nedjelju Državnim izbornom povjerenstvu listu kandidata za Europski parlament.
Predstavnici Zelene liste predali su u nedjelju Državnim izbornom povjerenstvu listu kandidata za Europski parlament, a predsjednik te stranke Nenad Matić poručio je kako na izbore izlaze pod sloganom "Reciklirajmo otpad, a ne prošlost".

- Zelena lista na europske izbore ide samostalno, u suradnji s Demokratskom strankom žena te nezavisnim pojedincima i aktivistima koji se bave politikom i bore se da njihov kraj bude čišći. Idemo s onima koji žele da 'zelene teme' poput zaštite okoliša, održivog razvoja, gospodarenje otpadom, obnovljivih izvora energije, zdrave prehrane i brige za kućne ljubimce budu u fokusu kampanje, rekao je Matić.

Slogan im je, ističe, 'Reciklirajmo otpad, a ne prošlost' te u tom smislu očekuju da tijekom kampanje dominiraju teme budućnosti, teme 2030., a ne teme prošlosti, mise u Bleiburgu i 1941.

- Nadamo se da ćemo svojim radom doprinijeti da se o tome raspravlja - rekao je Matić.

U zemljama EU-a, naglasio je, zelene liste imaju po 20-tak posto, a u Njemačkoj su drugi. "Mi se nadamo da će građani prepoznati Zelenu listu i dati nam glas. Na njima je hoće li to biti 10, 5 ili 3 posto", rekao je Matić o očekivanjima i izbornim rezultatima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!