18:43 / 20.07.2018.

Autor: HRT

Zelena nekretnina novi koncesionar 'Todorićeve' Smokvice?

foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo državne imovine otok daje u zakup na 30 godina, a vrijednost koncesije za to vrijeme je 184 milijuna kuna.
Poznati otok Smokvica kod Rogoznice koji je godinama bespravno koristio Ivica Todorić mogao bi dobiti novog koncesionara - tvrtku Zelena nekretnina.

To je tvrtka iza koje, navodno, stoje Mađari i jedina koja je zadovoljila uvjete javnog natječaja raspisanog u travnju. Ministarstvo državne imovine otok daje u zakup na 30 godina, a vrijednost koncesije za to vrijeme je 184 milijuna kuna.

Po podacima iz sudskog registra, tvrtka Zelena nekretnina d.o.o. osnovana je početkom lipnja (7. lipnja), a temeljni joj je kapital 6,48 milijuna kuna. Jedini osnivač tvrtke je mađarski fond Balansz Zartkoru Nyiltvegu Intezmenyi Ingatlan Alap, a osoba ovlaštena za zastupanje Csaba Miklos Severnyak, direktor tvrtke Zelena nekretnina d.o.o.

Tvrtka je registrirana za poslove upravljanja nekretninama i održavanje nekretnina, a Jutarnji list piše kako će otok Smokvica Vela koristiti za osobne i ugostiteljsko-turističke svrhe te kako je očito osnovana samo zbog tog posla.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!