14:24 / 15.09.2020.

Autor: P.F./Hina

Željezničari upoznali Milanovića s problemima

Foto: Ured predsjednika

Foto: Ured predsjednika

Foto: - / -

Kao glavni problem željeznica istaknuli su postojeće stanje infrastrukture, odnosno činjenicu što se ne ulaže u kapitalno održavanje i remont pruga.
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Sindikata hrvatskih željezničara u povodu 30. godišnjice njihova osnivanja, priopćio je Ured predsjednika.

Predstavnici sindikata Milanovića su upoznali s planovima razvoja željeznice u Hrvatskoj. Kao glavni problem željeznica istaknuli su postojeće stanje infrastrukture, odnosno činjenicu što se ne ulaže u kapitalno održavanje i remont pruga.

Prema riječima predstavnika Sindikata hrvatskih željeznica, nema političke volje za ulaganje u kapitalno održavanje pruga. Pozitivnim smatraju proces nabavke novih vlakova koji je u tijeku zadnjih godina, ali upozoravaju kako je za ukupnu modernizaciju željezničkog prometa u Hrvatskoj nužno osigurati i bolje pruge, navode iz Ureda predsjednika.

Uz predsjednika Sinidikata hrvatskih željezničara Ivana Fogača i dopredsjednike, na sastanku je sudjelovao i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Sindikat hrvatskih željeznica osnovan je 1990. godine u Varaždinu kao Sindikat radnika na održavanju i remontu vučnih i vučenih vozila Hrvatske, s ciljem zaštite i unaprjeđenja prava članova te promicanja razvoja i modernizacije željeznice. Naziv su promijenili 1995. kada su okupili članove iz svih željezničkih zanimanja. Član su nacionalne središnjice Nezavisni hrvatski sindikati i imaju oko 2300 članova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!