Žena koju je ozlijedio bivši partner izvan životne opasnosti

06.01.2023.

13:29

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock

Četrdesetjednogodišnja žena iz Zagreba, koju je u srijedu teško ozlijedio bivši partner, a njezino jednoipolgodišnje dijete ubio, operirana je u KB-u Dubrava. Izvan je životne opasnosti, ali se ne mogu davati nikakve dugoročne prognoze, doznaje Hina u petak iz KB-a Dubrava.

- Stanje pacijentice je u poboljšanju i trenutno je izvan životne opasnosti. No još je vrlo rano da bi se mogle davati nekakve dugoročne prognoze ili bilo što predviđati, izjavio je Hini pročelnik Zavoda za neurokirurgiju Tonko Marinović. 

Četrdesetjednogodišnja žena je s teškim ozljedama mozga primljena u KB Dubrava u srijedu oko 21 sat, gdje je hitno operirana.

Ženu i njezinu jednoipolgodišnju kćer je u srijedu navečer u naselju Kozari putevi udarcima sjekirom po glavi teško ozlijedio pijani 43-godišnjak, bivši partner. Prevezene su u bolnicu, no djevojčica je umrla zbog težine ozljeda.

Počinitelj se nakon napada odvezao do autoceste gdje je počinio samoubojstvo.

Ministar pravosuđa izrazio je žaljenje i sućut obitelji, a istaknuo je i da se mijenjao niz zakona kako bi se postrožile kazne.

- Izmjena kaznenog zakona isto tako formiranje obiteljskih odjela idu u smjeru učinkovitijeg pravosuđa međutim mislim da svi skupa trebamo raditi na prevenciji da do ovakvih situacija ne dođe. Imamo i mrežu podrške žrtvama i svjedocima, besplatni telefon. Ovom prilikom ističem dakle i broj tog telefona, 116 006, gdje žrtve mogu dobiti psihosocijalnu pomoć i pravni savjet pa samo ih ohrabrujemo da se jave, da se zapravo savjetuju isto tako da prijave počinitelje kaznenih djela, poručio je Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!