Žene iz ranjivih skupina pružat će podršku i pomoć starijim i nemoćnim osobama

30.01.2023.

14:58

Autor: Franka Jović Tonkli/ Danijela Bratić-Herceg/Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Žene iz ranjivih skupina pružat će podršku i pomoć starijim i nemoćnim osobama

Žene iz ranjivih skupina pružat će podršku i pomoć starijim i nemoćnim osobama

Foto: Vijesti / HRT

Petnaest domaćica iz teško zapošljive i ranjive skupine žena potpisalo je ugovore sa Županijskom udrugom slijepih Split za rad u novom ciklusu projekta "Zaželi".

Projekt "3P - pratiteljice, pomoćnice, prijateljice", vrijedan gotovo sto tisuća eura, za čak devedeset članova Udruge slijepih iz Splita, Kaštela, Solina, Omiša te s otoka Hvara značit će skrb, pomoć i društvo dvaput na tjedan. Domaćice će za to pola godine primati državni minimalac, a novac je osiguran iz fondova EU-a.

- Kod nas su to sve stariji ljudi koji uz to imaju bar minimalno jedan invaliditet. Važno im je zbog pomoći u kući jer s time što su stariji, a uz to i što su slijepi ili imaju invaliditete, nije više lako odrađivati neke kućanske poslove, rekao je predsjednik Županijske udruge slijepih Split Ivan Tokić

Projekt "Zaželi" provodi se i na sjeveru zemlje. Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg s partnerima zaposlilo je dvadeset žena u trećoj fazi projekta "Pomažemo sebi - pomažemo drugima", vrijednom oko 128 tisuća eura.

Žene iz ranjivih skupina sljedećih šest mjeseci pružat će podršku i pomoć starijim i nemoćnim osobama u Ludbregu i okolici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!