16:11 / 08.01.2021.

Autor: Ragionalni dnevnik/HRT

Žene iz Sikirevaca za žene iz Banovine

-

-

Foto: - / -

Pedeset paketa skupljeno je u rekordnom roku. Na pogođena će područja stići u subotu, ali prikupljanje pomoći nastavlja se i dalje.
Pomažu i žene iz Sikirevaca, svjesne da je obnova još daleko i da će mnogi još neko vrijeme živjeti izvan svojih domova, organizirale su prikupljanje paketa posuđa i kuhinjskih potrepština. Paketi s osnovnim kuhinjskim potrepštinama već su spremni za put.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije

- To su lonci za kuhanje, tavice, tanjuri, čaše, šalice, kuhinjske krpe - ono što je jednoj ženi potrebno u kuhinji, rekla je Martina Lovrić iz Sikirevca.

- Vidjeli smo da je potreba za suđem, vidjeli smo kako se žene  snalaze, kako na dvije cigle nalože vatru i kuhaju kavu ili kuhaju tjesteninu. Složile smo se odmah da bi trebalo na taj način djelovati i pomoć, rekla je Marina Šarčević iz Sikirevca.

Pa su preko društvenih mreža pokrenule akciju. Pedeset paketa skupljeno je u rekordnom roku. Paketi će na pogođena područja stići u subotu, ali prikupljanje pomoći nastavlja se i dalje.

- Nećemo raditi na način da se skupljaju stalno lonci i poklopci ili pribor za jelo. Kada dođe do zasićenja, žene s terena će nam javljati što se konkretno treba , dodala je Šarčević.

A uzdrmanoj Banovini šalju jasnu poruku - niste sami.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!