10:08 / 08.03.2019.

Autor: HRT

Žene u politici - predvodnice promjena

-

-

Foto: - / -

Emisija Dobro jutro, Hrvatska ugostila je međunarodnu ekipu koja će danas biti na konferenciji "Žene u politici - predvodnice promjena".
Danas na Međunarodni dan žena počinje konferencija Žene u politici - predvodnice promjena u organizaciji veleposlanstava Kanade, Kraljevine Norveške te Ureda Grada Zagreba.

Emisija Dobro jutro, Hrvatska ugostila je međunarodnu ekipu koja će se danas i pojaviti na konferenciji: gradonačelnicu Harstada u Norveškoj Marianne Bremnes, zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelenu Pavičić Vukičević te gradonačelnika Kitchenera u Kanadi Berryja Vrbanovića.Konferencija na kojoj će se sudionicima obratiti cijenjeni predstavnici državnog vrha, stručnjaci te predavači iz Kanade i Norveške, dio je inicijative za uspostavu nacionalne i nadstranačke mreže hrvatskih gradonačelnica i načelnica. Cilj konferencije i popratnih radionica je stvaranje platforme za razmjenu iskustava, umrežavanje i uspostava dijaloga o izazovima i mogućnostima s kojima se žene-političarke u Republici Hrvatskoj
susreću. Daljnje jačanje demokratskih institucija i vrijednosti podrazumijeva podjednako sudjelovanje žena i muškaraca u političkom, društvenom i ekonomskom životu države. Inicijativa je potaknuta sviješću o važnosti ravnomjerne zastupljenost žena na rukovodećim pozicijama u politici te njihovu sudjelovanju u procesima donošenja odluka, posebno imajući u vidu da svega 17,9% svih načelnika i gradonačelnika u Republici Hrvatskoj čine žene.

Konferencija će se s početkom u 11:00 sati na Zagrebačkom
velesajmu, Avenija Dubrovnik, u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra.

U povodu Međunarodnog dana žena i u emisiji "U mreži Prvog"govorilo se o  ženama u poslovnom svijetu. Gošće emisije su bile Gordana Deranja, predsjednica HUP-a, Helena Schmidt, partnerica u Deloitteu i Ana Lisak, prošlogodišnja poduzetnica godine. Više o svemu u emisiji "U mreži Prvog":

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!