ZET: Izrada ili produljenje pretplatnih karata za učenike i studente

21.08.2023.

11:52

Autor: Hina/HRT/R.S.

Pretplatne karate za učenike i studente

Pretplatne karate za učenike i studente

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zagrebački električni tramvaj (ZET), od srijede počinje s izradom Pretplatnih karata za učenike i studente za školsku i akademsku 2023./2024 godinu te produljenjem statusa postojećih učeničkih i studentskih karata, priopćio je ZET.


Novi korisnici koji do sada nisu izrađivali Pretplatnu kartu, trebaju ovjeriti Zahtjev ZET-a s jednom fotografijom u obrazovnoj instituciji te se uputiti na bilo koje prodajno mjesto.

Na raspolaganju su im dvije mogućnosti - može se zatražiti izrada fizičke pretplatne karte ili formiranje virtualne pretplatne karte u aplikaciji MojZET. Cijena izrade pretplatne karte iznosi 3,98 eura i traje nekoliko dana, dok se za formiranje virtualne karte ne naplaćuje naknada za izradu.

Postojeći korisnici, odnosno učenici i studenti koji su protekle godine koristili Pretplatnu kartu i kupovali odgovarajuće kupone, mogu produljiti statuse na svojim fizičkim kartama i bez ovjere Zahtjeva u obrazovnoj instituciji i to na prodajnim mjestima ZET-a te na kioscima ugovornih partnera.

Putem studentske elektroničke baze ISAK, procedura produljenja statusa počet će od 23. kolovoza, a za učenike u skladu s podacima sustava eMatica od 2. rujna. Do tada, produljenje statusa može se obaviti uz ovjereni Zahtjev ZET-a.

Produljenje statusa mogu u svega nekoliko koraka obaviti i mobilnom aplikacijom.

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području Velike Gorice, Zaprešića i Stupnika, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada, odnosno Općine. Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine s tih područja će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a i kioscima ugovornih partnera, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine, navodi u priopćenju ZET.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!