13:39 / 20.06.2018.

Autor: M.M./Hina

ZET od 1. srpnja uvodi kartu od sedam kuna

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

ZET će od 1. srpnja pustiti u prodaju pojedinačnu voznu kartu od sedam kuna koja će vrijediti 60 minuta za putovanje u jednoj tarifnoj zoni.
Zagrebački električni tramvaj (ZET) od 1. srpnja pustit će u prodaju pojedinačnu voznu kartu od sedam kuna koja će vrijediti 60 minuta za putovanje u jednoj tarifnoj zoni, priopćeno je iz ZET-a.

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju te će putnici, koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebati prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta.

Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru.

Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna, upozorava ZET.

Vozači tramvaja i autobusa od 1. srpnja prodavat će isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone, navodi ZET. Sve ostale vozne karte po cijenama od četiri, sedam i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima.

U prodaji su i mjesečni, odnosno godišnji kuponi, kojima se omogućava neograničeni broj vožnji u unaprijed određenom razdoblju po pojedinom prometnom području.

Prijevoz uspinjačom će od 1. srpnja karta s dosadašnje četiri kune poskupjeti na pet kuna, a hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna.

Iz ZET-a najavljuju da će uskoro plaćanje prijevozne usluge biti dostupnije i jednostavnije jer će uvesti odgovarajuću mobilnu aplikaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!