Žigman: Ako je bilo nepravilnosti, djelatnici će biti sankcionirani

16:24 / 07.06.2022.

Autor: HRT

Ante Žigman, predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Ante Žigman, predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Foto: HRT / HTV

Predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Ante Žigman, komentirao je istraživanje koje je objavio portal Index. Prema njemu čak 89 zaposlenika te agencije trgovalo je vrijednosnim papirima suprotno Zakonu o tržištu kapitala.

- Mogu vam samo reći da je vrlo teško razaznati među svim informacijama što je točno, a što nije. Pitanje je izvora, načina uparivanja svih podataka. Napraviti jedan takav forenzički nadzor nije jednostavno. Što se tiče odgovornih funkcija - direktora sektora, voditelja direkcija, voditelja odjela - mi provodimo njihov nadzor i utvrdili smo da u tom kontekstu nema nepravilnosti. Za ovo ostalo, mogu reći da će HANFA, interna kontrola, napraviti nadzor svega i utvrdit ćemo je li došlo do nekakvih nepravilnosti ili nije. Ako je došlo do određenih nepravilnosti djelatnici će biti sankcionirani prema internim pravilnicima i u tom kontekstu ćemo osigurati da rad u HANFA-i bude primjeren i točan, rekao je Ante Žigman, predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!