18:52 / 10.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Zimskoj službi u Gorskom kotaru nadoknada od 7,5 milijuna kuna

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novac je osiguran za gradove Čabar, Delnice i Vrbovsko te općine Skrad, Brod Moravice, Fužine, Lokve, Mrkopalj i Ravnu Goru.
Ugovor o sufinanciranju rada Zimske službe na nerazvrstanim cestama Primorsko-goranske županije, kojim joj se osigurava 7,5 milijuna kuna za nadoknadu troškova tijekom ovogodišnjega nevremena i obilnog snijega u Gorskom kotaru, potpisali su u Skradu predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i gradonačelnici i načelnici devet goranskih gradova i općina. Na potpisivanju bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Novac je osiguran za gradove Čabar, Delnice i Vrbovsko te općine Skrad, Brod Moravice, Fužine, Lokve, Mrkopalj i Ravnu Goru.

Ministar Butković rekao je da je još 2016. počelo financiranje zimskih službi u Gorskom kotaru i u drugim krajevima i županijama Hrvatske te da se preko Hrvatskih cesta za zimsku službu redovito izdvaja 20 milijuna kuna. Istaknuo je da su prošle zime vremenski uvjeti u Gorkom kotaru bili ekstremni te kako je, pošto je utvrđeno da će predviđeni troškovi i proračuni biti nedovoljni, odlučeno da se nakon zime osiguraju dodatna financijska sredstva.

Kako je rekao, dogovoreno je da će svi računi za ostvarene troškove koji budu veći od predviđenog proračuna biti plaćeni te da je na razini Hrvatske riječ o 15,2 milijuna kuna, što će preko Hrvatskih cesta biti uplaćeno lokalnim jedinicama sedam županija - u Gorskom kotaru, Ličko-senjskoj županiji, Krapinsko-zagorskoj županiji i drugdje gdje su troškovi zimske službe bili povećani.

Odgovarajući na pitanje novinara hoće li 7,5 milijuna kuna za Gorski kotar biti dovoljno, Butković je podsjetio da su svi gradovi i općine bili pozvani, da su račune dostavili Hrvatskim cestama te da su oni priznati. Ako je negdje još nedovoljno sredstava, otvoreni smo za razgovor, dodao je.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!