12:00 / 24.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Žinić priznao: bili smo na večeri

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, arhiva

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Istina, tom prilikom nismo u cijelosti ispoštovali odluku o zabrani okupljanja više od pet osoba, ali mi nismo nikoga ugrozili, rekao je Žinić.
Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić priznao je danas da nije u cijelosti poštovao odluku o zabrani okupljanja, ali da nije bilo riječi o  "korona partyju" nego da su okupljeni bili na večeri.

- Plenković osudio ponašanje župana Žinića

- Natpisi u medijima nisu istiniti. Uređivali smo okućnicu oko kuće mojih roditelja, nakon čega smo se okupili u na večeri. Bilo nas je ukupno devet i to je bila večera, a ne nikakav party. Istina, tom prilikom nismo u cijelosti ispoštovali odluku o zabrani okupljanja više od pet osoba, ali mi nismo nikoga ugrozili, rekao je Žinić  i dodao da su se razišli nakon upozorenja policije.- Moj sin je nakon toga, kao moralni čin, podnio ostavku na funkciju načelnika Stožera civilne zaštite grada Gline, ustvrdio je Žinić na konferencija za novinare Stožera civilne zaštite ispred ulaza u sisački Hotel Panonija, koji je zatvoren.

Iz Gradske uprave potvđeno je da je Dario Žinić smijenjen na vlastiti zahtjev.

Klubovi vijećnika Mosta i HSS-HSP-a o Žiniću

Klubovi vijećnika Mosta i HSS-HSP-a u Skupštini Sisačko-moslavačke županije pozvali su župana Ivu Žinića da podnese ostavku jer je u subotu u Zavičajnom klubu Marinbrod sa skupinom prijatelja organizirao druženje unatoč mjerama protiv koronavirusa te poručili kako župan ne može biti iznad zakona.

- Dok se građani odriču, dok gospodarstvo trpi golemu štetu, dok nam je glavni grad pogođen elementarnom nepogodom, a građani susjednih zemalja od kojih smo s nekima bili u ratu, izražavaju solidarnost i potporu u nevoljama, naš župan Ivo Žinić i njegov sin Dario Žinić (koji je dogradonačelnik Gline i dojučerašnji predsjednik Kriznog stožera Gline) organiziraju dernek pokazujući da pravila, obveze i upute vrijede za građane, ali ne vrijede za njih. Dok neki gradonačelnici i načelnici poduzimaju mjere da građani i službe budu opskrbljeni zaštitnim sredstvima i opremom kojih nema dovoljno, župan Ivo Žinić nam svima šalje poruku - Quod licet Iovi non licet bovi (Što je dopušteno Jupiteru nije volu), istaknuli su u priopćenju.

Na taj je način, kažu, poslao poruku da u ovoj županiji ima dvije vrste ljudi - ona koja mora slušati, žrtvovati se, solidarizirati se s drugima na jednoj strani i on i njegova kasta nedodirljivih na drugoj.

Pozdravili su to što je Dario Žinić smijenjen s dužnosti predsjednika kriznog stožera, ali upozorili da postupak župana Ive Žinića nije detaljnije preispitivan.
Druženje sa skupinom prijatelja u Marinbrodu unatoč zabrani zbog koronavirusa samo je jedna u neprekinutom nizu afera i zahtijevamo da župan podnese ostavku, da njegova stranka HDZ preuzme političku odgovornost za ponašanje svog župana i spasi građane Sisačko-moslavačke županije od ponašanja ovog čovjeka koji je za županiju jednak elementarnoj nepogodi, poručili su županijski klubovi vijećnika Mosta i HSS-HSP-a.

Premijer Andrej Plenković jučer je izrazio je žaljenje zbog afere sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem, koji je navodno sudjelovao na "korona partyju" unatoč mjerama protiv širenja koronavirusa, poručivši da je Žinić morao pokazati kako se treba ponašati u sadašnjoj situaciji.

Jučer je i Županijska organizacija SDP-a Sisačko-moslavačke županije neprimjerenim, neprihvatljivim i krajnje neodgovornim ocijenila ponašanje sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!