16:31 / 17.01.2021.

Autor: Vijesti u 17/IMS/M.Š./HRT

Žinić se oglasio o kući; Milošević i Horvat za sada bez komentara

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Kuća sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića u potresu nije stradala, ali se našla u središtu nove priče.
Kuća sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića u potresu nije stradala, ali se našla u središtu nove priče. Naime, objavljeno je da Žinić i njegova obitelj od 1995. godine žive u Glini u kući koja je u državnom vlasništvu. Dobili su je na privremeno korištenje, ali u njoj žive i danas.

U tih 26 godina Ivo Žinić je do 2008. godine plaćao svaki mjesec najam od 100 kuna. Župan se javnosti obratio priopćenjem u kojemu navodi da je kuću dobio kao prognanik i branitelj te da je podnio zahtjev za darovanje kuće, koji do danas nije riješen.

- Nalazimo se u situaciji kao i mnoge druge obitelji s ovog područja koje nisu uspjele riješiti darovanje kuće zbog čestih izmjena zakona i propisa, ali i izmjena životnih prilika. U kući živimo, plaćamo sve režije i ostale troškove u skladu sa svim propisima. Napominjem da smo na obnovu i održavanje ove kuće u proteklih 25 godina utrošili znatna materijalna sredstva, poručio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Situaciju s kućom Ive Žinića komentirali su i iz Vlade.

- Imam saznanja samo iz medija. Pričekajmo da se institucije koje su za to zadužene izjasne, da se utvrde činjenice, pa bih onda mogao s tog aspekta to komentirati, rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat je kazao da nema relevantne informacije te da će se o tome razgovarati sutra.

- Sve što je ključno i relevantno imat ćete priliku kao informaciju dobiti sutra, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!