14:47 / 01.11.2018.

Autor: P.F./HRT

Živi zid: Nema svađe u stranci, Bunjac želio vratiti mandat Palfi

-

-

Foto: - / -

Urudžbirajući dokumente Bunjac je otvorio prostor da Vladimira Palfi vrati svoj mandat ako želi. Ja kao predsjednik stranke odlučio sam da nema zamjene mandata, objasnio je Sinčić.
Ostavka na mjesto saborskog zastupnika Branimira Bunjca pa potom njezino povlačenje te navodno otuđivanje izjave bili su tema konferencije za novinare koju je održao Živi zid.

Sazvali smo konferenciju kako bismo srušili konstrukcije i laži koje HDZ širi Saborom i hrvatskom javnošću. Kolega Bunjac htio je postupiti časno i poštovati dvije godine star dogovor. Urudžbirajući dokumente otvorio je prostor da potpredsjednica stranke Vladimira Palfi vrati svoj mandat ako želi. Ja kao predsjednik stranke odlučio sam da do daljnjega nema zamjene mandata u Saboru jer Živi zid u ovom času funkcionira optimalno. Bunjac sjajno odrađuje posao u Saboru, a Palfi sjajno odrađuje posao marketinškog stručnjaka u stranci, rekao je Ivan Sinčić. 

HDZ besramno laže. Mandatno-imunitetno povjerenstvo u ponedjeljak mi je vratilo, a ne posudilo, dokument o ostavci, a onda odjednom tvrde da sam ga ja otuđio. Isplela se afera koje nema, naglasio je Bunjac. 

Podsjetimo, Branimir Bunjac, u ponedjeljak je podnio ostavku na tu dužnost, da bi je dan poslije povukao iz, kako je objasnio, tehničkih razloga. Problem je što je dokument svoje ostavke uzeo iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva i ne želi ga vratiti unatoč pozivima da to mora učiniti. U povjerenstvo je predao izjavu kojom povlači ostavku, no i dalje ne želi vratiti otuđenu izjavu o davanju ostavke, rekao je za HRT saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek.

Napisali smo mu da ako ne vrati izjavu u predmet koji mu je dan na uvid, a koju treba arhivirati, da će se smatrati da ju je oteo. S pravnom službom vidjet će se što dalje jer ovakvu bizarnu i neviđenu situaciju nismo imali, smatra Tušek.

Dodao je da je Bunjac zasad saborski zastupnik s izvornim mandatom Vladimire Palfi, potpredsjednice Živog zida, koja je svoj mandat stavila u mirovanje te ju mijenja Bunjac. Što će se tu događati, stvar je njihovih internih unutarstranačkih odnosa. On je dao izjavu da povlači ostavku i ostaje zastupnik, objasnio je Tušek.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!