14:04 / 17.09.2018.

Autor: M.M./S.M./HRT

Živi zid o vili Giannija Rossande

-

-

Foto: - / -

Sinčić smatra da je bilo korupcije "prilikom izvedbe i ovjeravanja dokumentacije za izgradnju vile šefa Uprave Uljanika u Pješčanoj uvali u općini Medulinu, koja je tik uz more, svega dva-tri metra od mora".
Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je da je njegova stranka pribavila građevinsku i uporabnu dozvolu za gradnju kuće predsjednika Uprave Uljanik Grupe Giannija Rossande koje, po njegovoj ocijeni, nisu trebale biti izdane pa je zato Ministarstvu graditelja i prostornog uređenja podnijela zahtjev za izvanredni upravni nadzor.

Sinčić
smatra da je bilo korupcije prilikom izvedbe i ovjeravanja dokumentacije za izgradnju vile šefa Uprave Uljanika u Pješčanoj uvali u općini Medulinu, koja je tik uz more, svega dva-tri metra od mora.

Kako je istaknuo na konferenciji za novinare, riječ je o području općine Medulin, koja je Prostorni plan donijela 2007. godine, mijenjala prvi put 2007., a drugi put 2011. godine, i na takav prostorni plan Rossanda je došao kad je krenuo s izgradnjom prije nekoliko godina.  Dodao je da se uvidom i analizom dokumentacije koju je Živi zid dobio od institucija, a odnosi se na prvu i drugu izmjenu građevinske dozvole i uporabnu dozvolu, zaključilo da se projekt ne poklapa s Prostornim planom na tom području te je zato Živi zid Ministarstvu graditelja i prostornog uređenja podnio zahtjev za izvanredni upravni nadzor. 
Oni bi uskoro trebali izaći na teren, snimiti detaljnu situaciju te - ako se utvrdi da je bilo nepravilnosti prilikom izrade dokumentacije - morali bi se najprije poništiti svi ti dokumenti, od građevinske dozvole s izmjenama do uporabne dozvole. Osim toga, trebala bi se podnijeti kaznena prijava ili optužni prijedlog protiv svih odgovornih koji su sudjelovali u izdavanju tih dokumenata, pa i protiv Rossande, te bi eventualno došlo i do rušenja objekta u nekom krajnjem slučaju, rekao je Sinčić.

Županijski vijećnik Živog zida Damir Grünbaum istaknuo je kako - što se više raspravlja o stanju u Uljaniku - sve više, kako je rekao, na vodu isplivava ta duboka sprega između politike i uprave UljanikaPrije smo govorili o ulozi Ivana Jakovčića i njegovu pogodovanju strateškom partneru Danku Končaru. Mislimo, čak smo i sigurni, da je sukob između IDS-a i HDZ-a insceniran da bi se smanjila krivnja IDS-a u ovom slučaju. Ništa se nije promijenilo, a odlukom posljednje jednice Vlade u Puli širom su otvorena vrata Končaru za projekte na Histrobazi, Saccorgiani i Muzilu, poručio je Grunbaum.

O izgradnji vile šefa Uprave Uljanika u Pješčanoj uvali rekao je kako se općina Medulin očitovala o tom slučaju i priopćila svoje mišljenje da dozvola nije trebala biti izdana jer nije sukladna Prostornom planu i s istom u općini nisu bili suglasni. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!