10:29 / 22.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Živi zid otkupit će jagode od po cijenama koje odrede proizvođači i podijeliti građanima

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Male proizvođače, kao i domove koji trebaju domaćeg voća također su pozvali da im se jave.
Iz Živoga zida izvijestili su da će otkupiti određenu količinu jagoda po cijeni koju proizvođači sami odrede i kupljene jagode podijeliti građanima, domovima i školama. Pozvali su i sve ostale stranke da im se pridruže u toj akciji.

Ako netko i taj projekt smatra populizmom, vjerujemo da u ovom slučaju nitko ne bi imao ništa protiv populističkog poteza otkupa i podjele jagoda, ističu u priopćenju.

U Saboru ima dvadesetak stranaka, mnoge od njih imaju milijune, a Živi zid je, kažu, vjerojatno ona s najmanjim prihodima.
Ipak, spremni smo pomoći, nadamo se da su i svi ostali. Zamislimo da umjesto jedne stranke i nekoliko tona, jagode kupi 20 stranaka po nekoliko tona. Na kraju, stranke novac dobivaju od građana, pa je red da se dio novca građanima i vrati. Možemo usrećiti mnoge vrtiće, domove i umirovljenike, a ponajviše proizvođače koji su cijelu godinu ulagali vrijeme, trud i novac, poručili su iz Živog zida.

Male proizvođače, kao i domove koji trebaju domaćeg voća također su pozvali da im se jave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!