11:09 / 14.09.2019.

Autor: HRT

Živi zid traži zakon o ispitivanju podrijetla imovine

-

-

Foto: - / -

Hrvatsko društvo ne može ići dalje bez prihvaćanja zakona o ispitivanju podrijetla imovine, poručio je Ivan Vilibor Sinčić .
Hrvatsko društvo ne može ići dalje bez prihvaćanja zakona o ispitivanju podrijetla imovine, poručio je Ivan Vilibor Sinčić s konferencije za medije. Govorio je o potrebi za ispitivanjem podrijetla imovine te zakonu o ispitivanju njezina podrijetla.

Živi zid već je prije u saborsku proceduru uputio prijedlog zakona koji nije prihvaćen, ali poručuju da od tog zakona neće odustati.

Zakon bi, poručuju, trebao obuhvatiti državne dužnosnike, suce te direktore javnih poduzeća, kao i članove njihove uže obitelji. Sinčić smatra da sustav ispitivanja podrijetla imovine gotovo ne postoji te da su imovinske kartice beskorisne.

- Ne smiju se dogoditi novi Kuščević, novi Tolušić, novi Marić, nova ministrica Žalac ili nešto slično. No bojim se, kakav je sad naš politički sustav, da će se to vrlo brzo dogoditi - rekao je Sinčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!