Živim život bez nasilja: Plesom protiv nasilja nad ženama

14.02.2023.

13:03

Autor: T.V./HRT

 Globalna plesna kampanja 'Milijarda ustaje' i ove godine održana u Osijeku

Globalna plesna kampanja 'Milijarda ustaje' i ove godine održana u Osijeku

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Policijska uprava osječko-baranjska i ove godine, u suradnji s brojnim udrugama i školama u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta "Živim život bez nasilja", priključila se kampanji "Milijarda ustaje". Riječ je o globalnoj plesnoj kampanji usmjerenoj protiv nasilja nad ženama koja se održava u 200 zemalja. 

Galerija
 Globalna plesna kampanja 'Milijarda ustaje' i ove godine održana u Osijeku , Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
 Globalna plesna kampanja 'Milijarda ustaje' i ove godine održana u Osijeku , Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Globalna plesna kampanja 'Milijarda ustaje' i ove godine održana u Osijeku , Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Globalna plesna kampanja 'Milijarda ustaje' i ove godine održana u Osijeku , Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Na osječkoj tržnici zaplesali su tako policajci, učenici, plesači i volonteri Crvenog križa.

- Statistike ukazuju na to da nažalost svaka žena koja je zlostavljana tek nakon 10-15 godina se odlučuje prijaviti nasilje u obitelji. I to je jedan cilj da ukažemo i ženama, ali i svim osobama koje trpe nasilje, da je bitno prijaviti, da prijave svaku vrstu nasilja jer ukoliko oni to ne prijave nitko im ne može pomoći, poručio je Marko Marić, policijski službenik za prevenciju PU osječko-baranjske.

- Zajednički nam je cilj zapravo učiniti našu zajednicu boljom i sigurnijom za život, a nasilje je nešto o čemu svatko treba progovarati i što ne treba sakrivati pod tepih nego protiv čega se treba boriti, rekao je Goran Latković, ravnatelj Društva Crvenog križa OBŽ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!