18:52 / 20.03.2020.

Autor: Martina Kalić/Dnevnik 2/IMS/HRT

Život u doba korone

-

-

Foto: - / -

Vrata dječjih parkova od danas su pod ključem! Iako tužna, i djeca shvaćaju da situacija nije za igru.
Privikavamo se na novi, restriktivniji način života na koji nas je prisilio koronavirus. No, lijepo vrijeme i danas je u parkove i na šetališta privuklo mnogobrojne građane. Iako to nije zabranjeno, velik broj ljudi na tim mjestima onemogućuje da se provodi preporuka o propisanoj udaljenosti, što je jedna od ključnih mjera u borbi protiv pandemije. Uvode se i brojne druge mjere zaštite...

- Koronavirus - najnovije informacije
- 128 zaraženih, upozorenje zbog neposluha građana 

Vrata dječjih parkova od danas su pod ključem! Iako tužna, i djeca shvaćaju da situacija nije za igru. U Zadru dječji parkovi oblijepljeni prozirnim vrpcama. U Osijeku sportska igrališta zatvorena.

- Što se tiče dječjih igrališta njih stavljamo izvan uporabe i dodatno kao što ste vidjeli počela je ograda, ograđivanje zaštitnim trakama ali ne samo dječja igrališta već i otvorena sportska igrališta, rekao je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

U Splitu prazni parkovi. Protiv koronavirusa hrabri se bore u moru. Drugi - na sigurnoj udaljenosti. Zagrebački Jarun pun rekreativaca. Neki se teško nose s novim mjerama.

Lokalni stožeri Civilne zaštite i policija pojačano će kontrolirati provedbu mjera.

- Policija će pojačano opservirati područja gdje se okuplja veći broj građana kako bi upravo ovo što se cijelo vrijeme naglašava spriječili te socijalne kontakte, rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Zbog socijalnih kontakata svadbe i pogrebi moraju biti samo u krugu najbliže obitelji.

- I jedno i drugo će se organizirati svadbe bez svadbenih svečanosti, a ispraćaji bez usluga glazbenog karaktera, dostave svijeća i cvijeća, rekao je Božinović.

Radi prevencije širenja zaraze sve više tvrtki uvodi mjerenje temperature za zaposlenike i goste, a sutra počinje i dezinfekcija središta Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!