Otac još nije dao iskaz, prijeti mu 50 godina zatvora

26.09.2021.

12:20

Autor: Dnevnik HTV-a/HRT

Nezapamćen zločin

Nezapamćen zločin

Foto: Dnevnik / HRT

Policija, psihijatri i socijalni radnici prikupljaju informacije o jučerašnjem strašnom zločinu u zagrebačkom naselju Mlinovi gdje je otac, kako se sumnja, ubio troje vlastite djece i pokušao počiniti samoubojstvo.  Osumnjičeni 56-godišnjak smješten je u KBC Sestre Milosrdnice. Još nije dao iskaz policiji. Kada to učini, bit će doveden pred suca istrage. Moglo bi ga se teretiti za tri teška ubojstva, za što je predviđena zatvorska kazna do 50 godina.

Prema informacijama koje je HRT dobio iz bolnice o njegovu stanju, on je stabilno. I dalje je na jedinici intenzivnog liječenja, a njegovu sobu još uvijek čuva policija. Tako će biti do kraja liječenja. Njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se sutra, nakon čega slijedi daljnja procedura. Iako se iz nekih medijskih napisa dalo naslutiti kako je jučer dao iskaz, HRT doznaje da se to još nije dogodilo, javila je Nikolina Ćosić za Dnevnik HTV-a. Nakon što da iskaz, muškarac će biti doveden pred istražnog suca, a nakon toga na potezu je Županijsko odvjetništvo.

Ravnatelj bolnice KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić poslao je priopćenje u kojemu stoji: "Pacijent je smješten na jedinici intenzivne skrbi i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne. Od jučer je pri svijesti. Otpuštanje pacijenta iz bolnice očekuje se u sljedeća dva dana".  

Osim medicinskih uzoraka koje su u bolnici uzimali liječnici, medicinske uzorke za svoj laboratorij jučer je uzimala i policija jer se jedino ti uzorci na sudu smatraju relevantnima. Oni će pokazati eventualnu prisutnost psihofarmaka ili nekih drugih supstancija u njegovoj krvi.

Moglo bi ga se teretiti za tri teška ubojstva. Inače, maksimalna kazna za teško ubojstvo u Hrvatskoj je 40 godina, no budući da je riječ o višestrukom teškom ubojstvu, ta kazna mogla bi biti do 50 godina zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!