10:13 / 14.03.2018.

Autor: HRT

Z.Marić i Tolušić - pomoć Hrvatskoj Kostajnici

-

-

Foto: - / -

Upitan o temama sa sastanka užeg Vladina kabineta, ministar Marić je rekao kako će biti nekoliko točaka iz Ministarstva financija te da se radi određena prilagodba u samom Ministarstvu, pa tako i Uredba o unutarnjem ustrojstvu.
Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će Vlada, vezano uz situaciju u Hrvatskoj Kostajnici, već ovaj tjedan osmisliti niz mjera kako bi se u kratkom roku pomoglo stradalima. Dodao je kako je, srećom, nastala samo materijalna šteta i bez ljudskih žrtava te da će se stanje na tom području pratiti i dalje i pomoći će se koliko god se može. 

Premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade Damir Krstičević i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić po povratku iz Hrvatske Kostajnice izvijestili su ostale ministre o stanju u Hrvatskoj Kostajnici, rekao je Marić novinarima nakon potpisivanja ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava Ministarstvu financija održanog u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Upitan o temama s današnjeg sastanka užeg Vladina kabineta, ministar Marić je rekao kako će biti nekoliko točaka iz Ministarstva financija te da se radi određena prilagodba u samom Ministarstvu, pa tako i Uredba o unutarnjem ustrojstvu.

Podsjetio je da su u okviru početka racionalizacije u sustavu državne uprave neke od agencija u djelokrugu Ministarstva financija pripojene natrag Ministarstvu te se, sukladno tome, moraju provesti i neke pravne radnje. Tako će biti i ta uredba, a ostalo će biti manje-više regularne točke (dnevnog reda), rekao je Marić novinarima.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavio je da će Ministarstvo pomoći proizvođačima, a posebno stočarima koji su stradali. Mogu biti sigurni da će ministarstvo stajati iza njih, kao što je to bilo i do sada, rekao je Tolušić.
  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!