21:36 / 12.03.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Žminj: Policija upotrijebila vatreno oružje i ozlijedila muškarca

Policija

Policija

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Prilikom uporabe sredstava prisile i vatrenog oružja policijski su službenici u petak navečer na području Žminja ozlijedili 34-godišnjaka koji je prevezen u pulsku Opću bolnicu, izvijestila je u subotu navečer istarska policija.

Prema podacima policije, u petak u večernjim satima na području Žminja policijski službenici Policijske uprave istarske provodeći pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja kaznenih djela i prekršaja, postupali su prema 34-godišnjem muškarcu te je prilikom postupanja došlo do uporabe sredstava prisile tjelesne snage i vatrenog oružja.

- Do uporabe sredstava prisile došlo je jer 34-godišnji muškarac nije postupao po više puta izdanim naredbama policijskih službenika, već je držeći u ruci nepoznati predmet koji zbog slabe osvijetljenosti nije bilo moguće identificirati, krenuo na policijske službenike koji su, da bi odbili napad, na sebe uporabili sredstva prisile, navela je policija u priopćenju.

Muškarac, navodno iz Pazina, tom je prigodom zadobio ozljedu noge, nakon čega je prevezen u bolnicu, te nije životno ugrožen. Kako bi se utvrdile sve okolnosti zbog kojih je došlo do uporabe sredstava prisile odnosno vatrenog oružja, glavni ravnatelj policije u Policijski upravu istarsku uputio je stručni tim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!