12:19 / 28.03.2018.

Autor: D.M./HRT

Znatno skuplja uskrsna košarica - od 666 do 1.715 kn

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za četveročlanu obitelj bogatija uskrsna košarica iznosi malo više od 1700 kuna i skuplja je za 96,82 kn nego lani. Košarica skromnijeg sadržaja stoji 666,44 kn ili 56 kuna više.
Prema izračunu Nezavisnih hrvatskih sindikata, uskrsna košarica, bogata ili  skromna, poskupjela je u odnosu na prošlogodišnju.

Za četveročlanu obitelj bogatija uskrsna košarica iznosi malo više od 1700 kuna i skuplja je za 96,82 kn nego lani. Košarica skromnijeg sadržaja stoji 666,44 kn ili 56 kuna više nego prošle godine. U cijenu košarice nisu uvršteni darovi za Uskrs.

Cijene su bilježene u velikim trgovačkim lancima i na tržnicama te je pri obradi korištena prosječna cijena za proizvode istih proizvođača kada su zabilježene razlike u cijenama, a kada se jednaka cijena ponovila na više mjesta, što je često bio slučaj u velikim trgovačkim lancima, kao najpogodniji pokazatelj korišten je mod tj. najčešća cijena, navode u priopćenju Nezavisni hrvatski sindikati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!