Zoran Mamić tuži splitske repere za klevetu

07.03.2023.

20:00

Autor: Ivana Šilović/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Vojko V. i Grše

Vojko V. i Grše

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Na splitskom Općinskom sudu održano je prvo ročite u privatnoj tužbi koju je Zoran Mamić podignuo protiv dvoje glazbenika- Vojka V. i Grše. Mamić tuži splitske repere za klevetu za pjesmu koju su objavili u svibnju 2021., a koja je dosad prikupila gotovo milijun pregleda.

Stih "Zdravko i Zoki stalno na koki" stajao je tužbe splitske repere Vojka V. i Gršu.


- To je naše umjetničko izražavanje, komentiramo društvene fenomene i to je to, rekao je Andrija Vujević, Vojko V. glazbenik.

Dodao je kako nema što pametno za reći osim da im je prošli tjedan izašao novi album. 


- Mislim da se umjetnička slobodna ne smije oduzet. Zna se što je hip hop, odakle je krenuo i na što ukazuje u društvu. Ako nam to uzmu onda nam mogu uzeti sve, rekao je Grgo Šipek, Gršo, glazbenik.

Tužitelj Zoran Mamić nije došao na sud jer bi odmah bio uhićen. U bijegu je od hrvatskog pravosuđa zbog izvlačenja novca iz Dinama, zbog čega je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Od glazbenika traži javnu ispriku.

Vojko V. i Grše ne osjećaju se krivima. Za svoj glazbeni rad ne namjeravaju se, kažu nikomu ispričavati.

- Treba sagledati u cijelosti, ne izvlačiti iz konteksta pojedine riječi. Uostalom nigdje ne stoji na koga se misli. U Hrvatskoj je svaki Zoran Zoki, rekao je Vinko Ljubičić, odvjetnik Vojka V.

Suđenje se nastavlja u svibnju. Vojko V. i Grše dobili su svježe ideje za nove pjesme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!