08:11 / 02.03.2021.

Autor: HRT/D.D.

Milanović o Infobipu: Nije stvar u brojkama već u potencijalu

Milanović u posjetu tvrtiki Infobip u Vodnjanu

Milanović u posjetu tvrtiki Infobip u Vodnjanu

Foto: HTV / HRT

"Želio bih skrenuti pažnju što sve mogu napraviti sposobni i angažirani ljudi", rekao je predsjednik Zoran Milanović nakon posjete tvrtke Infobip u Vodnjanu, a u Labin dolazi povodom obilježavanja 100. obljetnice Labinske Republike.

Milanović je rekao kako se u Vodnjan prije dolazilo radi turizma i maslinovog ulja, a sada radi tvrtke koja u Hrvatskoj i nije toliko poznata.

- Želio bih skrenuti pažnju što sve mogu napraviti sposobni i angažirani ljudi. Ova firma nije nastala uz pomoć države, nastala je organskim rastom, a imaju urede po cijelom svijetu, i promet od skoro milijardu eura, rekao je Zoran Milanović nakon posjeta tvrtke Infobip.

Na pitanje je li se iznenadio nekim brojkama, Milanović je odgovorio da nije stvar u brojkama, već u potencijalu.

- Ovo je jedna od tri takve tvrtke u svijetu, a da pitate ljude u hrvatskoj za Infobip, osim ako se time ne bave, ne bi znali, kazao je predsjednik.

Na pitanje može li država nešto naučiti od ovog primjera, Milanović je rekao da "država ovdje nije smetala, što je velika stvar".

-  Što god mislili o Hrvatskoj, to je država u kojoj su neka davanja prevelika, ali porezi općenito su prosječni, čak i ispod prosjeka. Na administraciji je da bude prijateljski nastrojena prema ljudima koji žele mijenjati stvari, koji se žele upustiti u jednu vrstu avanture. Ovakvi ljudi vide nešto, zamisle nešto i kažu zašto ne?, kaže Milanović.

- Impresioniran sam, kada sam pogledao perspektive javne ponude za dvije godine, to su nezamislive brojke, dodao je.

Od ostalih tema Zoran Milanović nije htio komentirati lokalne izbore kako se ne bih u njih uključio, a za Milana Bandića je rekao da ga je poznavao osobno i da ga je smrt šokirala. Rekao je da neće prisustvovati ispraćaju, te da je izrazio sućut.

Ostavštinu Milana Bandića nije htio detaljno komentirati, ali rekao je da i dalje stoji iza onoga što je rekao o Milanu Bandiću i da to govori godinama.

Predsjednik će u 17 sati u Labinu položiti vijenac i zapaliti svijeću na Krvovoj placi na Vinežu nakon čega će sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi obilježavanja 100. obljetnice Labinske Republike.

Nakon toga prisustvovat će u programu svečanog pokretanja trajnog osvjetljenja "Šohta" željeznog rudarskog tornja na "Pijacalu", zaštićenom kompleksu industrijske kulturne baštine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!