08:00 / 30.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Zorić: Za donacije se informirajte na stranicama Crvenog križa

-

-

Foto: - / -

Glasnogovornica Crvenog križa Katarina Zorić rekla je da u Petrinji noćas nitko nije spavao. Hrvatska se ujedinila, ali apelira na ljude da ne pomažu svi u istom trenutku.
Glasnogovornica Crvenog križa Katarina Zorić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska je rekla kako u Petrinji noćas nitko nije spavao. Hrvatska se ponovno ujedinila, ali apelira na ljude da ne pomažu svi u istom trenutku.

➡️ UŽIVO: Najnovije informacije o potresu: Petrinja, Sisak, Glina

- Važno je reći da je ovo situacija koja će dugo trajati i pomoć će trebati. Trenutačno ima svega. Nitko nije gladan ni žedan, naglasila je.

- Apeliram na ljude da sortiraju robu koju doniraju, zato što je tako lakše skladištimo. Organizirali smo i regionalno skladište u Glini, rekla je Zorić.

Naglasila je kako su prve potrebe zadovoljene te se mole ljudi da ne dolaze i trenutačno ne šalju pomoć. Dodala je kako su na internetskoj stranici Crvenog križa objavljene sve upute vezane za donacije.

- Nije istina da su sela i zaseoci zapostavljeni. Službe se brinu i za ljude koji tamo žive, istaknula je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!