Zoričić: Ako vijećnici budu mrcvarili Grad - čekaju nas izbori

05.05.2022.

09:09

Autor: HRT

Filip Zoričić

Filip Zoričić

Foto: HTV / HRT

O prvoj godini mandata, projektima i izazovima s kojima se suočava najveći grad Istre - kolega Marko Percan razgovarao je s gradonačelnikom Filipom Zoričićem. Uspoređujući Pulu iz prošle i ove godine Zoričić je kazao kako se prvenstveno osjeti živost i dolazak turista, obzirom na kraj pandemije koronavirusa. Osvrnuo se i na političku situaciju u gradu, i gradnju hotela na šetnici Lungo mare. 

- Mi kao gradska uprava uspjeli smo programima 'Dođi u Grad' vratili ljude u centar grada i pokrenuli gotovo sve zatvorene poslovne prostore, a projektno i nastavili neke projekte - uređujemo grad, uveli smo transparentnost, povećali stipendije i dobili novi komunalni red, kazao je. Dodao je kako Pula lakše diše, a građani su "neopterećeni bremenom stranačke politike". Što se tiče prometne politike najavio je zabravu dostave kroz centar grada, pripremaju tisuću novih parkirnih mjesta na samom ulazu u grad te četiri pozicije za parkiranje stanovnika centra. 

Naglasio je kako nije opterećen politikom te da on kao gradonačelnik ne koči razvoj. Razvojne točke, kaže - stavlja na dnevni red Gradskog vijeća a ono ih prihvaća ili ne prihvaća. Komentirajući skoro izglasavanje rebalansa i koaliciju IDS-a i Možemo kazao je kako Pulu čekaju novi izbori ako vijećnici budu "mrcvarili grad".

Izjavio je kako podržava gradnju hotela na Lungo mare, jer je investitor prezentirao kako neće biti gradnje po šumi, šetnici i obali, a da će dio ispred hotela biti javni park.   Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!