20:26 / 01.06.2021.

Autor: V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Zoričić: Želimo slobodan i transparentan grad

Filip Zoričić

Filip Zoričić

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Jedan od predvodnika političke revolucije u Istri nezavisni je kandidat Filip Zoričić koji je u drugom krugu pobijedio IDS-ovu Elenu Puh Belci i tako postao novi pulski gradonačelnik.

Najavio je da će jedan od njegovih prvih poteza biti izrada aplikacije za transparentan proračun, no promjena će biti još.

Na pitanje hoće li biti smjena u gradskoj upravi i poduzećima, Zoričić je rekao kako mora naglasiti da neće biti osvete već će se razgovarati i nakon toga će se donijeti kvalitetne odluke.

Istaknuo je kako je ovo što se događa u Puli i Pazinu početak jedne male revolucije koja se protezala kroz čitavu njegovu kampanju s afirmativnim porukama rušeći tvrđavu koja je u Istri već godinama.

- U tom kontekstu želimo graditi sa svojim partnerima i želimo slobodan i transparentan grad. Vjerujem da je to početak nečeg lijepog ne samo u Puli nego i u Istri, naglasio je.

Istaknuo je kako su započeli razgovore s platformom Možemo i SDP-om te kako je siguran da će osigurati većinu u Gradskom vijeću i do sredine lipnja izabrati predsjednicu ili predsjednika Gradskog vijeća.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!