Kriza u KBC-u Sestre milosrdnice: Dr. Zovak podnio neopozivu ostavku

11.05.2021.

11:20

Autor: HRT

MARIO ZOVAK

MARIO ZOVAK

Foto: Mario Lukunic / PIXSELL

U jeku sukoba u Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice dr. Mario Zovak podnio je ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a. Oglasio se priopćenjem u kojem navodi da prema prethodnom dogovoru s Upravnim vijećem ostavku daje neposredno prije otvaranja natječaja za ravnatelja KBC-a, a - kako bi se, kaže, uklonila i najmanja natruha prigovora u procesu kandidiranja kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi tu uglednu ustanovu.


Zovak je rekao Hini da još uvijek traje unutarnji nadzor u bolnici, koji je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš nakon prosvjeda ispred Klinike za tumore protiv predstojnice Kliničkog zavoda za radiologiju Dijane Zadravec i odlaska više radiologa s Klinike. 

Priopćenje o neopozivoj ostavci objavljujemo u cijelosti: 


"Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Od 2003. sudjelujem u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik ravnatelja, zamjenik ravnatelja, savjetnik ravnatelja, ravnatelj i na kraju v. d. ravnatelja.

U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju, čiji sam predstojnik od 2011., pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV-om, ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu.

Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme, koji zahtijevaju i radikalne mjere, svakako treba rješavati Uprava KBC-a s čvrstim mandatom.

Veliku zahvalu dugujem UV-u naše ustanove na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Budućoj upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti", stoji u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!