Zovak: Svi kontakti zaražene liječnice negativni

24.06.2020.

16:36

Autor: Ruža Ištuk/T.V./S.M./Dnevnik/HRT

default error photo
Svi kontakti zaražene liječnice iz KBC "Sestre milosrdnice", jedan pacijent i 19 zdravstvenih djelatnika, negativni su na koronavirus, potvrdio je za HTV ravnatelj Klinike Mario Zovak.
Dobre vijesti stižu iz KBC "Sestre milosrdnice" gdje je zaražena liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu. Svi njezini kontakti, jedan pacijent kojeg je pregledavala i 19 zdravstvenih djelatnika, negativni su na koronavirus, potvrdio je za HTV ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice Mario Zovak.

Podsjetimo, specijalizantica iz zapadne Slavonije koja je na edukaciji u KBC-u "Sestre milosrdnice", pozitivna je na koronavirus, a još u ponedjeljak je bila na radnome mjestu. U samoizolaciji je jedan pacijent kojeg je pregledavala i 19 zdravstvenih djelatnika, od kojih su većina medicinske sestre, a liječnika je nekoliko.

- Nadamo se da će svi biti zdravi jer do sada nitko od njih ne pokazuje znakove bolesti, ali moramo pričekati nalaze. Naravno, ako netko od njih bude pozitivan, onda se akcija širi na njihove kontakte, ali nadamo se da to neće biti tako. Za sutra je već dogovorena dezinfekcija prostora, kazao je jučer ravnatelj Klinike Mario Zovak, prije nego su rezultati svih ostalih kontakata stigli.

Iz bolnice su poručili da izolacija 19 djelatnika ne utječe na normalan rad te ustanove.Ravnatelj Psihijatrijske bolnice: Odjel izoliran, svi su zbrinuti

U psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Zagrebu, na odjelu za produženo liječenje, koranavirusom je zaraženo četvero djelatnika i 16 pacijenata. Odjel je zatvoren, a prostori dezinficirani.

Igor Filipčić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice kazao je da je Odjel izoliran, da su svi zbrinuti i da su im simptomi blagi.

- Pa sinoć smo saznali da je jedan djelatnik odjela za produženo liječenje pozitivan ali bez značajnih simptoma. Odmah smo u dogovoru s epidemiološkim službama poduzeli sve mjere, osigurali smo odjel i proveli testiranje. Rano jutros smo testirali 60 ljudi, od toga 23 djelatnika Odjela za produženo liječenje i 37 pacijenata. Od toga imamo 4 djelatnika koji su pozitivni i koji su poslani kući s obzirom na to da nemaju simptome, i imamo 15 pacijenata koji su zaraženi. Uglavnom svi su dobro, svi se dobro osjećaju, imaju i dalje dobru skrb, nekolicina njih ima vrlo blage simptome, blagu temperaturu i plan je da se njih 4 ili 5 njih koji imaju simptome ujutro prebace u Infektivnu kliniku s obzirom na to da su u pitanju kronični, teški bolesnici s nizom komorbiditeta u odmakloj životnoj dobi i potrebna im je skrb, rekao je, dodaje Filipčić.

KB Dubrava: Zaražena liječnica s odjela oftalmologije, u samoizolaciji 8 djelatnika

Zaražena je i jedna liječnica s odjela oftalmologije kliničke bolnice Dubrava. Prof. dr. Ivica Lukšić ističe da u Kliničkoj bolnici Dubrava nemaju proboj virusa.

- Kolegica je zadnji put bila u bolnici u četvrtak prije tjedan dana, radila je uz sve propisane zaštitne mjere, s maskom na licu. Svi kontakti koje je doktorica imala su evidentirani, uzeti brisevi i svi nalazi su negativni, poručio je dr. Lukšić.

U samoizolaciji je 8 djelatnika te bolnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!