16:53 / 22.08.2018.

Autor: HRT

Zračne snage gase požar kod Šibenika

Ilustracija, foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uz ovaj požar pilot Airtractora je tijekom današnjeg protupožarnog izviđanja uočio i uključio se u gašenje požara na području Privlake.
Protupožarne zračne snage OS RH s jednim kanaderom i dva Airtractora u srijedu gase požar na području Rasline kod Šibenika, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Uz ovaj požar pilot Airtractora je tijekom današnjeg protupožarnog izviđanja uočio i uključio se u gašenje požara na području Privlake kod Nina u Zadraskoj županiji te je na požarište izbacio sedam vodenih bombi.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne su snage do danas sudjelovale u gašenju 46 požara (17 u Zadarskoj, 14 u Splitsko-dalmatinskoj 13 u Šibensko-kninskoj i po jedan u Dubovačko-neretvanskoj i Istarskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedena su i 46 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Protupožarne zračne snage OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 250 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko  5 700 tona vode, te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca do požarišta.
 Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša (11. i 12. kolovoza) s ukupno 103 pripadnika, navode iz MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!