10:30 / 14.07.2018.

Autor: Hina/HRT

Zrakoplov iz Dublina za Zadar sletio u Frankfurt zbog mučnine putnika

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zrakoplov Ryanaira na letu iz Dublina u Zadar skrenut je rano u subotu na aerodrom u Frankfurtu, objavila je njemačka policija.
Zrakoplov Ryanaira na letu FR7312 iz Dublina u Zadar prisilno je sletio u subotu na aerodrom u Frankfurtu, objavila je njemačka policija.

U zrakoplovu je bilo 189 putnika, 33 ih je hospitalizirano. Bolničari su putnike odveli u bolnicu, a ostali su noć proveli u zračnoj luci. Neki od putnika odlučili su ne nastaviti putovanje, kažu iz njemačke policije, koja je pokrenula istragu oko toga što se točno dogodilo u avionu.

Nekima je zbog pada tlaka u kabini zrakoplova krvarilo iz ušiju. "Putnici su se žalili na glavobolju, bol u uhu i mučninu", rekao je policijski glasnogovornik.

Jedan od putnika u zrakoplovu na svom je Facebook profilu uz fotografiju kabine napisao: "Dublin - Zadar. Ryanair let FR7312. 13.07.2018. Dekompresija na 11000 metara i naglo spuštanje na 2800 metara. Prinudno slijetanje na Frankfurt Hahn. Jedva čujem na desno uho. Bitno da smo preživjeli".

Minerva Galvan, korisica Twittera, na njemu je izvijestila o svom viđenju događaja. Objavila je fotografiju krvave maske za kisik, kazavši kako pripada jednoj od putnica koja ne može nastaviti letjeti zbog ozljeda.Iskustvo je opisala kao zastrašujuće. Iako je napisala da su nakon prisilnog slijetanja ostali napušteni u zračnoj luci, bez autobusa i ostalih alternativa, kao i bez mjesta za odmor, kasnije je objavila kako im je Ryanair ipak osigurao autobus, hranu i piće te da konačno mogu odmoriti.Jedna od putnica koja je letjela na odmor u Hrvatsku, na Twitteru je napisala kako je puno letjela zrakoplovom, ali da nikad nije doživjela prisilno slijetanje s maskama za kisik. Uz sliku putanje leta napisala je "Trenutno u Frankfurtu - nije početak (odmora, op.a.) koji smo planirali, ali moglo je biti i gore".Na kraju je izvijestila i o sretnom dolasku u Zadar.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!