14:11 / 29.11.2018.

Autor: Avioradar.hr/P.F./HRT

Zrakoplov sletio na zatvoreni dio piste u Dubrovniku

Foto: avioradar.hr

Foto: avioradar.hr

Foto: - / -

Zrakoplov na liniji Rijeka-Split-Dubrovnik sletio je u dubrovačku zračnu luku na dio piste koji je zatvoren zbog radova te se tako našao između kamiona i ostale građevinske mehanizacije.
Zrakoplov let L410 Turbolet u vlasništvu Van Air Europe sa 19 sjedišta, a trenutačno u najmu za TradeAir, sa sedam putnika i tri člana posade na obavljanju PSO linija oko 12:45 sletio je na pogrešni, zatvoreni dio piste u Zračnoj luci Dubrovnik.

Zrakoplov na liniji Rijeka-Split-Dubrovnik sletio je u dubrovačku zračnu luku na dio piste koji je zatvoren zbog radova te se tako našao između kamiona i ostale građevinske mehanizacije kojima se izvode radovi.

Zrakoplov je desetak minuta stajao na pisti, a Avioradar.hr doznaje kako su na pistu izašle žurne službe zračne luke - vatrogasci i hitna. Nakon toga zrakoplov je samostalno, uz pratnju vatrogasaca i hitne, napustio taj dio piste, parkiran na stajanci te je obavljen iskrcaj putnika. Na letu je bio i član Avioradar.hr.

Putnici o incidentu nisu obaviješteni nego im je posada rekla kako su malo uranili te da zbog toga zrakoplov stoji na pisti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!