ZTC završio radove na osam stranih zrakoplova

10.08.2023.

13:20

Autor: HRT

ZTC

ZTC

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Uz zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, inženjeri i zrakoplovni tehničari ZTC-a održavaju Air Tractore iz Kraljevine Španjolske i Republike Sjeverne Makedonije.

 Od početka ove godine u ZTC-u uspješno napravljeni godišnji pregledi na tri španjolska i dva sjevernomakedonska Air Tractora. Uz to su obavljeni radovi manjeg obima na Air Tractorima Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

- Nove poslovne mogućnosti i proširenje dugogodišnje suradnje s Republikom Slovenijom otvara se kroz održavanje Air Tractora koje je kupila Republika Slovenija, a koje su tehničari ZTC-a pregledali prilikom primopredaje. Dosadašnja poslovna suradnja temeljila se na održavanju slovenskih aviona Pilatus PC-9, što je nastavljeno i u 2023. Od početka godine stručnjaci Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. završili radove na tri Pilatusa PC-9, u tijeku su radovi na četvrtom, a nastavit će se na cijeloj floti, priopćili su iz ZTC-a.

Osim za održavanje, ZTC je prepoznat i u segmentu lakiranja zrakoplova. Uz dijelove zrakoplova koji su na održavanju, u ZTC-u su zaposlenici završili lakiranje manjeg putničkog aviona. Na tom se području očekuje i dobivanje novih poslova lakiranja inozemnih protupožarnih aviona.

- Kontinuirano povjeravanje održavanja zrakoplova zemalja partnera pokazatelj je kvalitete i prepoznatljive pozicije ZTC-a kao jednog od vodećih centara za održavanje zrakoplova. Cilj nam je tu poziciju zadržati i dodatno ojačati, nastaviti s pozitivnim trendovima i opravdati reputaciju pouzdanog partnera, zaključuju iz ZTC-a.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!