Bivšem HDZ-ovcu ulovljenom u krađi armature ukinuli radno mjesto

01.09.2022.

21:57

Autor: Hina/HRT/V.G.

Stjepan Turković

Stjepan Turković

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Bivši član HDZ-a osumnjičen za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta u Karlovcu Stjepan Turković ostao je bez posla nakon što je ukinuto mjesto savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Karlovačke županije.


Potvrdila je to u četvrtak Hini karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, a Turković je, kaže, odluku primio "emotivno".

- Kada je Darko Bebić postao ravnatelj, kazao je da će razmotriti svrsishodnost svih radnih mjesta u ŽUC-u i ovo je radno mjesto ukinuto kao suvišno, rekla je Furdek Hajdin.

Turković je Hini rekao da neće pokretati radni spor jer za to nema razloga.

- Ako smo se nešto dogovorili, dogovorili smo se, dakle to je dogovorno. To je sve što imam za reći. Više nemam komentara, rekao je.

Turković je obnašao direktorske funkcije u komunalnim tvrtkama i razne funkcije u tijelima HDZ-a i karlovačkog Gradskog vijeća. Policija je njega i njegova sina u srpnju uhitila u pokušaju krađe armature s gradilišta obilaznice u Karlovcu, nakon čega je Turković istupio iz HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!