Završen štrajk riječkih vatrogasaca; zadovoljni smo sporazumom

31.03.2022.

10:03

Autor: M.M./HRT

Frane Žudić, zamjenik predsjednika Sindikata vatrogasaca Rijeka.

Frane Žudić, zamjenik predsjednika Sindikata vatrogasaca Rijeka.

Foto: HTV / HRT

Potpisan je novi kolektivni ugovor između riječkih vatrogasaca i Grada Rijeke kao osnivača, čime je završen 15-dnevni štrajk riječkih vatrogasaca.

- Zadovoljni smo da smo završili tu priču, znači nam ostvarenje naših ciljeva da smo podigli primanja za 650 kuna i riješili smo još dosta tehničkih detalja u tom ugovoru, rekao je Frane Žudić, zamjenik predsjednika Sindikata vatrogasaca Rijeka.

Novi kolektivni ugovor ostaje na snazi dok ne se donese Pravilnik o klasifikaciji radnih mjesta u vatrogastvu.

- Nadam se da će to biti kroz ovu godinu. On bi trebao urediti materijala prava vatrogasaca na razini cijele države i mi ga željno iščekujemo da se jedanput vatrogastvo dovede na nivo koji će zadovoljiti sve vatrogasce u državi, rekao je Žudić.

Ovo je bio prvi štrajk u nekoj javnoj vatrogasnoj postrojbi u Hrvatskoj. 

- Mi nikada nećemo odbiti intervenciju, pa nismo u ovom štrajku. Odrađivali smo sve intervencije kako bi i van štrajka. Stvari koje smo stavili u hladni pogon bio je prijevoz pitke vode, osiguranja manifestacija, ali na sreću toga nije ni bilo pa nitko nije to osjetio. Nije nam bio cilj nikome naštetiti, ali nismo imali izbora, zaključio je Žudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!