Župan Kolar: Najteže stradalo područje Gornje Stubice

22.03.2020.

12:44

Autor: B.V.M./HRT/Hina

default error photo
Prema informacijama gradonačelnika Donje Stubice imamo dvije kuće koje su stradale iz kojih će se obitelji morati preseliti. U Gornjoj Stubici ih je za sada četiri, rekao je župan Kolar.
Na području Krapinsko-zagorske županije u nedjelju ujutro dva puta se osjetio snažan potres, a najveće materijalne štete prijavljene su u općinama Gornja Stubica i grada Donja Stubica, rekao je župan Željko Kolar.

Župan Željko Kolar nakon obilaska terena ustvrdio je kako je najteže stradalo područje Gornje Stubice te da u naselju Slani Potok gotovo nema objekta koji nije oštećen.

-Prema informacijama gradonačelnika Donje Stubice imamo dvije kuće koje su stradale iz kojih će se obitelji morati preseliti. U Gornjoj Stubici ih je za sada četiri, rekao je Kolar.

Sada, rekao je, s obzirom i na ovo vrijeme, treba što prije dogovoriti smještaj tih ljudi, da nisu vani na otvorenome, a po dosadašnjim informacijama svi su zasad zbrinuti unutar obitelji.

Dodao je da dosta materijalne štete ima na krovovima.

- Hitna je intervenirala triput i imali smo dvoje stradalih jer su im slike u stanu pale na glavu i to je bilo šivanje na licu mjesta. Također, komunalna poduzeća, općinska i gradska, vatrogasci su na terenu od jutra, izjavio je župan.

-Imali smo jednu težu povredu. Svećenik iz svetišta iz Marije Bistrice trčeći se spotaknuo i pao. Ima teže tjelesne ozljede, prevezen je u Opću bolnicu Zabok. Zasad informacije koje imam, ima prijelom noge i jače je natučen, objasnio je Kolar.

Župan je poručio stanovnicima Krapinsko-zagorske županije da treba zadržati smirenost te da se, zbog koronavirusa, i dalje strogo pridržavaju uputa Stožera, koje su i dalje na snazi.

- Ne smijemo u strahu i panici zaboraviti na ovu drugu nepogodu koju imamo. I dalje nam je to neprijatelj broj jedan, izavio je Kolar.

Župan je ujedno apelirao na osobe s područja Gornje Stubice koje su u samoizolaciji, njih 15-ak, da se bez obzira na situaciju uzrokovanu potresom drže uputa Stožera.

- S obzirom da imamo 428 osoba koje su u samoizolaciji na području Krapinsko-zagorske županije, a ovdje ih je na području Donje i Gornje Stubice 15-ak, molim i apeliram na njih da bez obzira na ovo stanje da se strogo pridržavaju uputa Stožera, kako njih tako i njihove ukućane, kazao je Kolar.

Dobra je vijest, dodaje, da su objekti tih osoba u dobrom stanju i ne zahtijevaju njihovo napuštanje.

- Imamo pripremljenu karantenu na području Krapinsko-zagorske županije i takvu osobu bi odmah otpratili u karantenu, da nikoga ne ugrožava, zaključio je Kolar.

Prema riječima načelnika Gornje Stubice Jasmina Krizmanića oštećenih kuća zasigurno ima i u drugim mjestima što će se vidjeti nakon obilaska terena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!