Župan Kolar proglasio prirodnu nepogodu za općinu Desinić

31.05.2023.

14:46

Autor: HRT/Hina

Željko Kolar donio odluku o proglašenju prirodne nepogode

Željko Kolar donio odluku o proglašenju prirodne nepogode

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Župan Krapinsko- zagorske županije Željko Kolar u srijedu je donio odluku o proglašenju prirodne nepogode klizanja, odronjavanja i prevrtanja zemljišta za područje općine Desinić, nakon što su obilne padaline u svibnju uzrokovale velike materijalne štete.

Takva je odluka donesena zbog obilnih padalina koje su uzrokovale klizanje, odronjavanje i prevtranje tla, a time i velike materijalne štete na komunalnoj infrastrukturi, nerazvrstanim cestama, građevinskom i poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su iz Krapinsko-zagorske županije.


Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda obvezuje se da u roku od osam dana od donošenje odluke primi prijave oštećenika na propisanom obrascu, a najkasnije u roku od 15 dana unese primljene prve procjene šteta u Registar šteta.


Također, Općinsko je povjerenstvo zaduženo da konačnu procjenu šteta prijavi Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem Registra šteta u roku od 50 dana od donošenja odluke.


Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda obvezuje se pak dostaviti konačnu procjenu štete Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima putem Registra šteta u roku od 60 dana od donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!